Nu ook hogere aftrek kinderopvang voor alleenstaande ouder

Home»Familierecht, Nieuws, Wetgeving»Nu ook hogere aftrek kinderopvang voor alleenstaande ouder

Nu ook hogere aftrek kinderopvang voor alleenstaande ouder

Voortaan kunnen alleenstaande ouders met een beperkt inkomen genieten van een hogere belastingvermindering voor kinderopvang.

Verhoging belastingvrije som

Eerder besliste de regering om de belastingvrije som, dat is het gedeelte waarop geen belastingen worden betaald, op te trekken voor alleenstaande ouders.  Alleenstaande ouders met één kind kunnen op die manier tot 465 euro extra per jaar overhouden. Voor wie twee kinderen heeft, kan dat bedrag oplopen tot 620 euro.

Nu ook verhoging belastingvermindering voor kosten opvang

Voortaan zullen alleenstaande ouders met een beperkt inkomen ook kunnen genieten van een hogere belastingvermindering voor kinderopvang. Alle ouders met kinderen tot 12 jaar kunnen een deel van de opvangkosten via de belastingen recupereren. Dat gaat dan over de kosten die gemaakt worden voor de crèche, maar even goed voor naschoolse opvang en kampen van bijvoorbeeld de jeugdbeweging. Meer info vind je hier.

Een alleenstaande ouder met een beperkt belastbaar inkomen zal vanaf volgend jaar 65 procent van deze opvangkosten mogen aftrekken in plaats van de 45 procent die vandaag voor alle ouders geldt. De nieuwe maatregelen gelden al voor de inkomsten van dit jaar.

Bron : De Standaard

Heb je vragen over dit bericht of heb je juridische problemen als alleenstaande ouder? Neem dan contact op voor een gesprek via deze link of www.vanhoecke-advocaat.be

 

2017-12-08T10:22:26+00:00 10 november 2017|Familierecht, Nieuws, Wetgeving|