Ga als plusouder nooit de concurrentie aan met de biologische ouder

Deze en vele andere tips lees je in onze boekentip van de maand ‘Bijna alles wat je moet weten over nieuw samengestelde gezinnen’ van Steve Brouwers (uitgeverij Manteau). Het boek leest bijzonder vlot en is mooi geïllustreerd met cartoons van Kim Duchateau en gravures van Zaza.

Steeds meer mensen leven in een nieuw samengesteld gezin

Opgroeien in een huis vol met plusouders, pluskinderen, plusbroers en/of zussen zit vol uitdagingen en kansen. Het is niet altijd eenvoudig. Veel manieren van opvoeding komen bijeen en de communicatie loopt al eens fout.  Dit boek tracht een gids te zijn om je op een handige, snelle en vooral grappige manier door alle moeilijke situaties te loodsen.

Er bestaat geen geheime formule

Het geheim van een nieuw samengesteld gezin is dat er geen geheim is.
Het is beangstigend en geweldig chaotisch en perfect en het verandert steeds.
Blijf lachten en heb lief en probeer het opnieuw.

De auteur deelt zijn visie op vragen als hoe creëert je kind een band met je nieuwe liefde? Moet je in de opvoeding een onderscheid maken tussen je eigen kinderen en je pluskinderen? Hoe praat je met je vorige partner?

Je bent niet alleen

Wetend dat veel meningen bestaan maar niemand over dé waarheid beschikt, bevat het boek toch veel praktische tips en biedt het vooral een houvast aan zoekende (plus)ouders die zich zullen herkennen in tal van situaties die er in worden beschreven op een ludieke manier. Een nieuw samengesteld gezin is immers niet altijd een serieuze aangelegenheid. Het is vaak lachen en vooral verrijkend, aldus de auteur.

Het is hét uitgelezen geschenk voor de plusouder.

Kijk voor de boektrailer op https://www.youtube.com/watch?v=892qLhTnY8M