Invordering van facturen

Het opvolgen van de betaling van uw facturen is een tijdrovende en daarom ook kostelijke aangelegenheid. Vaak wordt niet eens gereageerd op de (aangetekende) ingebrekestelling die u verstuurt. Een brief van een raadsman, met een verwijzing naar een mogelijke juridische procedure, brengt doorgaans wel effect teweeg.

Indien nodig een (vereenvoudigde) procedure

Wanneer er na een ingebrekestelling nog niet wordt betaald, wordt een procedure opgestart. Indien de factuur gericht is aan een handelaar, dan kan dit op een eenvoudige en kostenbesparende manier buiten de rechtbank om maar waarbij u wél over een uitspraak zal beschikken die desnoods via een gerechtsdeurwaarder kan worden uitgevoerd.

Advies

Een goed contract of algemene voorwaarden kunnen veel problemen voorkomen. Een goed model en enkele eenvoudige tips helpen u als ondernemer al onderweg, maar vaak is advies op maat een noodzaak. Informeer u vooraf. Ook voor de analyse of nazicht van contracten kunt u op ons kantoor terecht.

Meer info?

Twijfel je over de mogelijkheden in jouw geval? Wil je bijstand in een geschil rond familierecht? Neem dan contact op voor een afspraak. Voor de prijs van 100 euro krijg je tijdens een gesprek van 1u (fysiek op kantoor of via videobellen) een eerste raad waar je eventueel zelf verder mee aan de slag kunt. Het gesprek is verder volledig vrijblijvend.