Wil je een regeling treffen in de familiale sfeer? Dan hoort daar een overeenkomst bij die sluitend en juridisch afdwingbaar is. Maar hoe zet je die op papier? Op basis van meer dan 25 jaar ervaring heb ik verschillende modelovereenkomsten uitgewerkt die ik samen met jou omzet tot een overeenkomst op maat. Die is dan volledig up to date, conflictvermijdend en bespaart je hoog oplopende advocatenkosten.

Voor welke modelovereenkomsten kan je bij mij terecht?

Als familiaal advocaat en bemiddelaar stel ik modelovereenkomsten ter beschikking om regelingen te treffen in de familiale sfeer. Denk aan volgende situaties:

  • je wil gaan samenwonen en financiële afspraken maken.
  • je bent gehuwd en wil uit de echt scheiden.
  • je wil een overeenkomst over de financiële en de verblijfsregeling voor jullie kinderen.
  • je wil een onderhoudsbijdrage overeenkomen.

In elk van deze situaties is het als ervaren bemiddelaar mijn doel om conflicten, gerechtelijke procedures en rechtszaken zoveel mogelijk te vermijden. Met een sluitende en goed opgestelde overeenkomst kan dat wel degelijk.

Opgelet met ‘modelovereenkomsten’ op het internet

Online zijn tal van standaard modelovereenkomsten te vinden. Ze zijn een leidraad, maar daarom nog niet sluitend. Bovendien is de informatie die je vindt op het internet vaak verwarrend, en al zeker als je niet thuis bent in de materie.

Elke familiale situatie die juridisch geregeld moet worden, is ook uniek. Dit kan je niet zomaar regelen met een voorbeeldovereenkomst die je vindt op het internet.

Wanneer is een overeenkomst dan wel sluitend?

Een overeenkomst is sluitend:

  • als ze afgestemd is op je persoonlijke situatie;
  • als ze juridisch correct opgemaakt is;
  • als ze juridisch afdwingbaar is.

In mijn functie als assistent aan de Universiteit Gent heb ik jarenlang studenten opgeleid in het opstellen en analyseren van overeenkomsten.

De modellen waarmee ik werk zijn daarom het resultaat van een jarenlange expertise en praktijk als advocaat en bemiddelaar. Ze zijn juridisch waterdicht, up to date  en bevatten bepalingen die conflict vermijdend zijn.

Vaste prijs zonder verborgen kosten

Ben je op zoek naar een goed model om je overeenkomst zelf op te maken? Wil je begeleiding om dit juridisch sluitend te doen en/of bemiddeling om tot een evenwichtig akkoord te komen? Dan heb ik de oplossing voor jou.

De kostprijs voor een overeenkomst bedraagt 1.500 euro (incl. btw). Dit omvat:

  • het ontvangen van een vrij te gebruiken modelovereenkomst waar je zelf verder mee aan de slag kunt
  • inclusief 1 uur begeleiding op kantoor of online : ik leg je uit hoe je met het model aan de slag kunt en hoe de overeenkomst bij de rechtbank kan worden ingediend

Wens je daarna nog verdere begeleiding door mij als advocaat of als bemiddelaar? Of wil je de overeenkomst laten bekrachtigen door de rechtbank? Dan geldt een vast uurtarief van 150 euro per uur (incl. btw). Meer info over onze werkwijze en de administratiekosten vind je in onze samenwerkingsovereenkomst.

Vragen?

Heb je vragen na het lezen van deze tekst? Wil je bijstand in een geschil rond familierecht? Neem dan contact op voor een afspraak. Voor de prijs van 125 euro krijg je tijdens een gesprek van 1u (fysiek op kantoor of online) een eerste raad waar je eventueel zelf verder mee aan de slag kunt. Het gesprek is verder volledig vrijblijvend.

zwart

Eveline Van Hoecke

Familierecht advocaat – Erkend bemiddelaar in familiale zaken – Erkend collaboratief advocaat – Counseler

Schouwburgplaats 1 – 9990 Maldegem
T 050 71 09 32 – F 050 71 09 33 – BTW BE 0852 108 475
vanhoecke-advocaat.be