Wil je een regeling treffen in de familiale sfeer? Dan hoort daar een overeenkomst bij die sluitend en juridisch afdwingbaar is. Maar hoe zet je die op papier? Op basis van meer dan 25 jaar ervaring heb ik verschillende modelovereenkomsten uitgewerkt die ik samen met jou omzet tot een overeenkomst op maat. Die is dan volledig up to date, conflictvermijdend en bespaart je hoog oplopende advocatenkosten.

Voor welke modelovereenkomsten kan je bij mij terecht?

Als familiaal advocaat en bemiddelaar stel ik modelovereenkomsten ter beschikking om regelingen te treffen in de familiale sfeer. Denk aan volgende situaties:

  • je wil gaan samenwonen en financiële afspraken maken.
  • je bent gehuwd en wil uit de echt scheiden.
  • je wil een overeenkomst over de financiële en de verblijfsregeling voor jullie kinderen.
  • je wil een onderhoudsbijdrage overeenkomen.

In elk van deze situaties is het als ervaren bemiddelaar mijn doel om conflicten, gerechtelijke procedures en rechtszaken zoveel mogelijk te vermijden. Met een sluitende en goed opgestelde overeenkomst kan dat wel degelijk.

Opgelet met ‘modelovereenkomsten’ op het internet

Online zijn tal van standaard modelovereenkomsten te vinden. Ze zijn een leidraad, maar daarom nog niet sluitend. Bovendien is de informatie die je vindt op het internet vaak verwarrend, en al zeker als je niet thuis bent in de materie.

Elke familiale situatie die juridisch geregeld moet worden, is ook uniek. Dit kan je niet zomaar regelen met een voorbeeldovereenkomst die je vindt op het internet.

Wanneer is een overeenkomst dan wel sluitend?

Een overeenkomst is sluitend:

  • als ze afgestemd is op je persoonlijke situatie;
  • als ze juridisch correct opgemaakt is;
  • als ze juridisch afdwingbaar is.

De modelovereenkomsten waarvan ik vertrek beantwoorden aan elk van deze voorwaarden. Ze zijn het resultaat van een jarenlange praktijk, juridisch waterdicht en bevatten alle bepalingen die conflictvermijdend zijn.

Vaste prijs zonder verborgen kosten

De kostprijs voor een overeenkomst bedraagt 1.500 euro (incl. btw). Dit omvat:

  • 1 uur begeleiding op kantoor of online : ik leg je uit hoe je met het model aan de slag kunt
  • het ontvangen van een vrij te gebruiken modelovereenkomst waar je zelf verder mee aan de slag kunt

Wens je daarna nog verdere begeleiding door mij als advocaat of als bemiddelaar? Of wil je de overeenkomst laten bekrachtigen door de rechtbank? Dan geldt een vast uurtarief van 150 euro per uur (incl. btw). Meer info over onze werkwijze en de administratiekosten vindt je in onze samenwerkingsvoorwaarden.

Nood aan een modelovereenkomst? Contacteer me.