Een overeenkomst over de kinderen opmaken na een relatiebreuk, hoe begin je daar aan? Met onze checklist kun je aan de slag om dit zelf te doen. Je kunt dit gebruiken in je gesprek met de andere ouder of als voorbereiding bij de start van een bemiddelingstraject. Ook als ik als advocaat voor je aan de slag ga is het raadzaam om alvast de checklist te overlopen. Zo kan ik goed afstemmen op wat jij als ouder belangrijk vindt.

Checklist voor de opmaak van een overeenkomst over de kinderen

Je kunt onze checklist gratis downloaden via deze pagina. Het is een handig hulpmiddel om je overeenkomst voor te bereiden en te gebruiken tijdens je gesprekken met de andere ouder. De lijst geeft je een overzicht van de punten waaraan je moet denken om een goede overeenkomst te sluiten. Het zal je toelaten om vooraf stil te staan bij alle aspecten van het opvoeden wanneer je niet meer samenwoont met de andere ouder.

Overeenkomst over de kinderen op maat

Ben je op zoek naar een goed model om je overeenkomst zelf op te maken? Wil je begeleiding om dit juridisch sluitend te doen en/of bemiddeling om tot een evenwichtig akkoord te komen? Dan heb ik de oplossing voor jou.

In mijn functie als assistent aan de Universiteit Gent heb ik jarenlang studenten opgeleid in het opstellen en analyseren van overeenkomsten.

De modellen waarmee ik werk zijn daarom het resultaat van een jarenlange expertise en praktijk als advocaat en bemiddelaar. Ze zijn juridisch waterdicht, up to date  en bevatten bepalingen die conflict vermijdend zijn.

Vaste prijs zonder verborgen kosten

De kostprijs voor een overeenkomst bedraagt 1.500 euro (incl. btw). Dit omvat:

• het ontvangen van een vrij te gebruiken modelovereenkomst waar je zelf verder mee aan de slag kunt
• 1 uur begeleiding op kantoor of online : ik leg je uit hoe je met het model aan de slag kunt

Wens je daarna nog verdere begeleiding door mij als advocaat of als bemiddelaar? Of wil je de overeenkomst laten bekrachtigen door de rechtbank? Dan geldt een vast uurtarief van 150 euro per uur (incl. btw). Meer info over onze werkwijze en de administratiekosten vind je in onze samenwerkingsovereenkomst.

Vragen?

Heb je vragen na het lezen van deze tekst? Wil je bijstand in een geschil rond familierecht? Neem dan contact op voor een afspraak. Voor de prijs van 125 euro krijg je tijdens een gesprek van 1u (fysiek op kantoor of online) een eerste raad waar je eventueel zelf verder mee aan de slag kunt. Het gesprek is verder volledig vrijblijvend.

zwart

Eveline Van Hoecke

Familierecht advocaat – Erkend bemiddelaar in familiale zaken – Erkend collaboratief advocaat – Counseler
Schouwburgplaats 1 – 9990 Maldegem
T 050 71 09 32 – F 050 71 09 33 – BTW BE 0852 108 475
vanhoecke-advocaat.be