Wat is bemiddeling?

Home»Bemiddeling»Wat is bemiddeling?
Wat is bemiddeling? 2018-01-26T12:43:38+00:00

Wat is bemiddeling?

Bemiddeling is een manier om conflicten buiten de rechtbank om op te lossen. De partijen worden bijgestaan door een neutrale bemiddelaar om hen via overleg en onderhandelingen zelf gezamenlijk tot een aanvaardbare oplossing te komen.

Bij bemiddeling moeten de partijen onder begeleiding naar elkaar luisteren. Bemiddeling leidt zo tot zelfreflectie, inzicht in mekaars gedrag en vooral in de bedoelingen achter dat gedrag.

Deze oplossing kan dan aan de rechtbank ter bekrachtiging worden voorgelegd. Zo krijgt het akkoord dezelfde waarde als een vonnis.

U houdt het conflict en de oplossing ervan in eigen handen

Samen met de bemiddelaar kunt u op zoek gaan naar een oplossing op maat. Een oplossing die er ook voor kan zorgen dat de partijen (ouders bijvoorbeeld) in de toekomst elkaar nog in de ogen kunnen kijken en verder constructief kunnen samenwerken. Meer info over de werkwijze vindt u via de link bemiddelingsprotocol.

Bent u op zoek naar een erkend bemiddelaar voor de oplossing van uw conflict?

U kunt beroep doen op de diensten van een erkend bemiddelaar. Neem contact op via onderstaand formulier. Wij contacteren u eerstdaags voor een afspraak.