Verblijfsregeling kinderen

Sinds enkele jaren stelt onze wet een gelijk verdeeld verblijf voor de kinderen voorop. Maar niet altijd is dit de meest aangewezen regeling en is maatwerk nodig. Door bijvoorbeeld de jonge leeftijd van het kind of de specifieke omstandigheden van de zaak is het vaak aangewezen om een andere verblijfsregeling uit te werken.

Uit elkaar en kinderen

Een relatie verbreken is emotioneel vaak zwaar. Ouders hebben in die omstandigheden zeer veel aan het hoofd en staan onder druk. Laat je daarom goed begeleiden en adviseren. Je kunt je alvast laten inspireren door de verdere informatie die je vindt in onze blogberichten of op de infopagina.  In het beste scenario maak je samen met de andere ouder een overeenkomst over een regeling voor jullie kind of kinderen, al dan niet met tussenkomst van een bemiddelaar. Deze overeenkomst wordt dan best bekrachtigd door de rechtbank. Als je beroep doet op mijn diensten als bemiddelaar kan de opmaak van het akkoord en de bekrachtiging ervan door de rechtbank in de meeste gevallen geregeld worden voor de vaste prijs van 1.500,00 euro .

De rechtbank

Wat gebeurt er op de familierechtbank? Kinderen vanaf 12 jaar worden door de rechter gehoord. De rechter kan ook een maatschappelijk onderzoek (sociaal onderzoek) bevelen.

Vragen?

Twijfel je over de mogelijkheden in jouw geval? Wil je bijstand in een geschil rond familierecht? Neem dan contact op voor een afspraak. Voor de prijs van 125 euro krijg je tijdens een gesprek van 1u (fysiek op kantoor of online) een eerste raad waar je eventueel zelf verder mee aan de slag kunt. Het gesprek is verder volledig vrijblijvend.

zwart