Verblijfsregeling kinderen

Sinds enkele jaren stelt onze wet een gelijk verdeeld verblijf voor de kinderen voorop. Maar niet altijd is dit de meest aangewezen regeling en is maatwerk nodig. Door bijvoorbeeld de jonge leeftijd van het kind of de specifieke omstandigheden van de zaak is het vaak aangewezen om een andere verblijfsregeling uit te werken.

Uit elkaar en kinderen

Een relatie verbreken is emotioneel vaak zwaar. Ouders hebben in die omstandigheden zeer veel aan het hoofd en staan onder druk. Laat je daarom goed begeleiden en adviseren. Je kunt je alvast laten inspireren door onze modellen van een overeenkomst tussen ouders over de kinderen of een ouderschapsplan. Neem contact op om deze overeenkomsten te laten homologeren door de rechtbank of voor verdere info over de voordelen van een homologatie, of doe beroep op mijn diensten als erkend familiaal bemiddelaar.

De rechtbank

Wat gebeurt er op de familierechtbank? Kinderen vanaf 12 jaar worden door de rechter gehoord. Via deze link kun je een filmpje bekijken die op kindermaat uitlegt hoe dit in zijn werk gaat. De rechter kan ook een zogenaamd maatschappelijk onderzoek bevelen. Voor meer uitgebreide informatie, klik hier.

Vragen?

Twijfel je over de mogelijkheden in jouw geval? Wil je bijstand in een geschil rond familierecht? Neem dan contact op voor een afspraak. Voor de prijs van 100 euro krijg je tijdens een gesprek van 1u (fysiek op kantoor of via videobellen) een eerste raad waar je eventueel zelf verder mee aan de slag kunt. Het gesprek is verder volledig vrijblijvend.