Verblijfsregeling kinderen

Sinds enkele jaren stelt onze wet een gelijk verdeeld verblijf voor de kinderen voorop. Maar niet altijd is dit de meest aangewezen regeling en is maatwerk nodig. Door bijvoorbeeld de jonge leeftijd van het kind of de specifieke omstandigheden van de zaak is het vaak aangewezen om een andere verblijfsregeling uit te werken.

Uit elkaar en kinderen

Een relatie verbreken is emotioneel vaak zwaar. Ouders hebben in die omstandigheden zeer veel aan het hoofd en staan onder druk. Laat u daarom goed begeleiden en adviseren. U kunt zich alvast laten inspireren door onze modellen van een overeenkomst tussen ouders over de kinderen of een ouderschapsplan. Neem contact op om deze overeenkomsten te laten homologeren door de rechtbank of voor verdere info over de voordelen van een homologatie.

De rechtbank

Wat gebeurt er op de familierechtbank? Kinderen vanaf 12 jaar worden door de rechter gehoord. Via deze link kun je een filmpje bekijken die op kindermaat uitlegt hoe dit in zijn werk gaat. De rechter kan ook een zogenaamd maatschappelijk onderzoek bevelen. Voor meer uitgebreide informatie, klik hier.

Vragen?

Heeft u vragen of wenst u info? Laat het ons weten via onderstaand formulier. Wij contacteren u eerstdaags voor een afspraak.