Over Eveline

Als kind van zelfstandige ouders ben ik altijd geïnspireerd geweest om problemen meteen aan te pakken en oplossingen te zoeken die misschien niet voor de hand liggen. Wie weet ben ik daarom ook advocaat geworden.

In 1996 studeerde ik met grote onderscheiding af aan de faculteit Rechten van de  Universiteit Gent. Datzelfde jaar ben ik gestart als advocaat aan de Gentse balie. Van 1999 combineerde ik de advocatuur enkele jaren met een job als assistent bij de vakgroep burgerlijk recht van de universiteit. Ik legde mij daar vooral toe op de begeleiding van studenten in het opstellen van contracten.

Aan diezelfde Universiteit volgde ik ook een opleiding als erkend bemiddelaar in familiezaken. Ik wou in mijn werk nog meer aandacht kunnen besteden aan de mens achter het probleem en zag in dat het voeren van een procedure voor de rechtbank lang niet altijd een goede zaak is.

Advocaat – bemiddelaar in Maldegem

Sinds september 2002 heb ik mijn eigen kantoor in hartje Maldegem. Naast de juridische procedures inzake personen- en familierecht, handelsrecht en de strafzaken die ik heb behandeld, werkte ik ook in dossiers in verband met geloofskwesties en de sekteproblematiek. Zo heb ik procedures gevoerd met betrekking tot de omgang met de kinderen, echtscheidingen en strafklachten die het gevolg waren van misbruik door sektaire organisaties. Ik volg ook regelmatig opleidingen en cursussen. Zo blijf ik op de hoogte van de actualiteit, nieuwe wetten en andere belangrijke onderwerpen.

Sedert enkele jaren heb ik mij volledig toegelegd op het familierecht. Ik schoolde me ook bij tot familiaal bemiddelaar en collaboratief advocaat. Om me nog meer onder te dompelen in de psyche van de mens, in hoe we ons verhouden tot de ander (partner, ouder, kind, …) wanneer een conflict hebben, volg ik een postgraduaat contextuele en systemische counseling aan de Artevelde Hogeschool in Gent.

Meer over onze werkwijze en de tarieven vind je hier.

Ons team